Pure sounds nemen je mee op een hartsverbindende reis doorheen klankwerelden, energetische velden en oude beschavingen. Dit akoestische album bevat een directe, pure en unieke muziekstijl. Exploreer hoe je muziek op een nieuwe manier kan ervaren.

 

Pure sounds is een manier van musiceren waarbij er meer aandacht gaat naar de klank dan de muziek of woorden. Het is eerder een benadering vanuit de wereld van vibratie. Hiervoor ben ik me gaan verbinden met intentie en het doorvoelen alvorens te starten met de opnames. De meeste liederen zijn geïmproviseerd op het moment zelf. Voor sommige liederen was er een basisstructuur, zonder iets vast te leggen. Op deze manier kon er pure creatie energie door de opnames stromen.

De intentie van Eniyua was het doorgeven van deze vibraties doorheen de klanken. Trillingen van verschillende oude werelden, alsook energetische velden, harmonieën, boventonen en opliftende frequenties.

Als je mijn muziek nog niet kent: Hoewel deze muziek een unieke stijl lijkt te hebben kan je het vergelijken met Kailash Kokopelli, Tom Kenyon, Netanel Goldberg, Nestor Kornblum, Jonothan Goldman.

Wat is het genre van “Eniyua”? Sacred sounds, pure sounds, overtones, world, celtic, new age, soundhealing.

Welke instrumenten komen er in voor? Gong, double native flute, handpan (soulshine), didgeridoo, crystal bowl, voice, deep voice, overtone singing, reverie harp, handpan (sunpan), crystal harp, monochord, koshi’s, handpan (caïsa), splitdrum, djembé, ocean drum, singing bowls, shrutibox, ..

Waarom ‘Eniyua’? wat betekent dit voor de muziek? De naam Eniyua is ontstaan vanuit het zingen van boventonen. Je kan het eens uitproberen door heel traag deze naam te zingen. Als je elke klank en al de overgangen heel aandachtig en vol overtuiging zingt, ontstaan er fijne fluittonen. Deze klanken leren horen geeft je gegarandeerd een heel nieuwe beleving.

Dit is de methode die ik heb toegepast bij mijn improvisaties. Zo kan de muziek vanuit verbinding ontstaan.

Als je dit album echt wilt beleven nodig ik je uit om de muziek met heel je aandacht (koptelefoon of goede stereo) en een open houding te beluisteren, zodat jij ook één wordt met de klank en ze jou binnenin kan raken.

 

Nu jouw nieuwsgierigheid je tot hier heeft gebracht deel ik graag wat meer info over de nummers.

Dvaram – Sanskriet voor poort. (gong)
De gong is voor mij de poortopener, diegene die een nieuw veld in de gehele ruimte kan openen. Hoewel het mooi opnemen van een gong nooit de live ervaring kan evenaren vond ik het in de lijn van het verhaal wel van belang.

Andeaerean –  elementaalnaam (dubbele indianen fluit)
De dubbele indianen fluit leid de cd in als een herder, op ontdekking over de horizonten, kijkend waar hij zich bevind.

Teytoca – song of the earthdragon (ondertonen-zang, kristallen klankschaal, stem en boventonen)
De draken energie, liefdevol maar direct, raakt je schaduwen aan en kijkt naar je binnenwereld.

Dharä – Aarde element in het Sanskriet (soulshine handpan en didgeridoo)
ontvangen door de aarde, zakken we vredevol in “het zijn” … een rustige diepte in.

Glendalough – elfenwoud in Ierland (reverie harp en zang)
Door de lagen van de aarde heen komen we in een nieuwe wereld, deze van de elementaalwezens en “the loving field of Gaïa”. In tijden dat de sluiers dunner worden krijgt mens en elementaal terug de kans om samen te werken. Lets unite!

Mihira – zon  (sunpan en fluit)
De onweerstaanbaar meeslepende en spelende energie van het licht, neemt ons mee richting de zon.

Svara – toon of zuivere klank  (kristallofoon)
De zuivere klanken van deze kristallen buizen je trilling mee richting de hogere frequenties van je kristallijne wezen

Dèvah – God (boventoonzang met monochord/tanpura)
Boventonen hebben een specifieke harmonische toonladder. Deze verhoudingen komen overeen met de natuurlijke opbouw van alle levende creaties (golden ratio). Ze brengen je in resonantie met de vibratie van de schepper, want ook jij bent de schepper.

Pranayah – liefde, levenskracht (Caïsa handpan met zang)
Dit lied gaat over Jezus en Maria Magdalena die door de liefde voor en met elkaar hun trilling konden verhogen. De extatische liefdes(twin)energie die vrijkomt door hun liefdevol contact werdt gebruikt om hun eigen energetisch lichaam zeer sterk op te laden. Waarbij de man en vrouw evenwaardig in het Christusveld vibreren.

Estellar – Ster/elfennaam (regenstok, koshi’s)
Vertoeven in de wondere en helende sterren(elfen)wereld

Aphrika – Afrika (splitdrum, djembé, vogelfluitjes, stem, shaker)
Viering van “the loving field of Gaïa”,  want de tijd van herinneren en hereniging is aangebroken. Er is geen weg terug …

Samudra – oceaan (klankschalen, ocean drum, stem)
Verbinden met het walvissen en dolfijnen bewustzijn.

Sabda – Klank – woord (tibetaanse bel, shrutibox, ondertonen, stem, boventonen)
En eerst was er het woord, alles is ontstaan vanuit vibratie/klank.
Sabda neemt je mee naar de oorsprong en brengt je in het “zijn”.

Dit album is te beluisteren bij de meeste streaming sites. U kan me echter ook steunen door de cd digitaal aan te schaffen via bovenstaande link.
Wenst u liever een exemplaar in de hand te hebben? Dan kan u het album bestellen door een mail te sturen met vermelding van cd Eniyua en uw adres. De cd wordt u per post verzonden nadat een storting van 20 euro is ontvangen. (voor Nederland +4 euro verzendkosten)
rekeningnummer: IBAN: BE68 3770 2497 7234