To be open to connect with pure sounds from beyond.

Can we experience our inner nature through pure sound Dit is de vraag die me ertoe bracht om de mogelijkheden van pure klanken te onderzoeken. Hier lees je mijn verhaal.

In mijn tienerjaren durfde ik mijn emoties niet te uiten of zelfs toe te laten. Op die momenten kroop ik achter mijn piano, sloot mijn ogen en begon te spelen. Hoewel de klanken vaak zeer chaotisch waren, deden ze mij enorm deugd.

Dit opende de weg om naar mijn gevoel gaan. De spanning en pijn werden voelbaar en door mij hier aan over te geven, kwam er een enorme lading vrij. Hierna voelde ik mij verassend goed en zo ontdekte ik de helende werking van klank.

Door vaak vanuit mijn gevoel muziek te laten ontstaan, ontwikkelde ik de kunst van improvisatie. Via intentie en heel aandachtig luisteren herstelde elke keer een diepere laag van mijn zijn. Waarna deze trilling ook in mijn klank hoorbaar werd.

Maar wat maakt improvisatie zo speciaal? Als je helemaal stil wordt, en luistert, kan een klank van binnenuit groeien, vanuit verbinding. Een unieke toon komt door je heen, en je luistert. Een melodie begint te stromen, ritme wordt geboren en begint te dansen. Zonder enig plan of gedachte moet je aandachtig blijven luisteren naar hetgeen ontstaat. Dankzij deze focus, wordt je helemaal één met je lied. Dat is het punt waar je lichaam, geest en ziel helemaal verbonden en wakker zijn.

When you become really silent, and listen to sound, the whole body, mind and spirit awakens.

In mijn zoektocht ontdekte ik de kracht en schoonheid van boventonen en oerklanken. Als je jouw aandacht richt op boventonen komt elke klank tot leven. Niet alleen tijdens het zingen maar ook in de klank van instrumenten. Ik raakte geïnspireerd door diverse mogelijkheden van de helende stem en boventonen. Dit bracht me steeds dichter bij volkeren met een sterke verbinding met de natuur. Mijn repertoire breidde zich al snel uit met invloeden van over de hele wereld maar steeds met mijn eigen touch.

Ik leerde de kunst van helende klank via diverse opleidingen zoals de sound healing opleiding van “The association of sound therapy and harmonic studies“. Maar ook dankzij zelfstudie en ervaringen met klankwerk leerde ik dat muziek de drager is van energie en intentie. Alsook dat mensen positief beïnvloedbaar zijn door trillingen en het helend aspect van harmoniserende muziek.

Deze ervaringen wilde ik delen met anderen en zo startte ik in 2010 met Soundhealing concerten en in 2011 werd Sound & Silence geboren. Tot op heden breng ik diverse liederen en klanken die afgestemd zijn op ontladen, opladen, harmoniseren en het verhogen van trilling, in samenwerking met de energetische wereld.

Mijn interesse in klank evolueerde steeds verder. Ik ving een zoektocht aan naar mijn eigen stem en wilde deze verder verfijnen. Dankzij de 4-jarige opleiding ‘Adem en stem therapie’ van Borg Diem Groeneveld leerde ik veel bij. Zo kreeg ik een openbaring over de kracht van de natuurlijke adem. Dit gaf me sinds 2017 de gedrevenheid om deze waardevolle kennis door te geven, zowel voor groepen als bij individuele begeleiding.

Zonder adem is er geen leven, met onze adem kunnen we onze levensenergie vergroten en geneeskracht ontwikkelen. Door aandacht richten, gewaarworden en ademen maken we de vereniging mogelijk van lichaam, geest en ziel – Ilse Middendorf –

In samenwerking met andere muzikanten lanceerde ik 2 albums:

  • Alogon | op 10 maart 2014
  • From being to being – pure sansula | op 10 december 2014

Na een lange tijd vooral concerten te hebben gegeven, ben ik verheugd mijn nieuwe solo-album Eniyua te lanceren.

Bedankt om te lezen en te luisteren.

Hartelijke groeten,

Geert Kumpen