Jaartraject Soundhealing

Voel jij dat klanken je diep kunnen raken en wens je te duiken in de diepgaande werking van Soundhealing? De benadering van klank als trilling verandert heel de perceptie van muziek en klank. Alles bestaat uit trilling. Met volle aandacht en zuivere intentie gaan we onszelf leren stemmen. We onderzoeken de puurheid van klanken, de energetische waarde van trilling, diverse behandelmethoden en variaties in soundjourney’s.

Deze training is vooral voor mensen die hier echt mee aan de slag willen. Geef je reeds behandelingen en/of heb je interesse in soundhealing, muziektherapie, lichaamswerk, groepswerk… dan creëert dit traject een sterke basis die je de rest van je leven kan meedragen.

Belangrijke aspecten van deze opleiding zijn:

 • Je gehoor en aanvoelen aanscherpen
 • Ontladen van spanning
 • Draagkracht ontwikkelen
 • Energetisch (klank)veld opzetten
 • In je creatie en helingskracht stappen

Onze werktuigen hiervoor zijn:

 • Soundhealing
 • Bodywork
 • Soundhealing behandelingen
 • Basis instrumentenleer
 • Opbouw diverse soundjourney’s
 • Boventoonzang
 • Shamanic voice / Soul singing
 • Toning

Soundhealing een oude taal voor een nieuwe tijd.

Soundhealing is een van de oudste helingsmethodes in deze wereld. Bij de natuurvolkeren zijn er sinds oudsher mensen (sjamanen) die door het gebruik van klank deuren openen naar het onzichtbare, en hiermee beweging brengen in de energetische velden van mens en omgeving. Tegelijk is het gebruik van frequentie en trilling enorm aan het opleven in de huidige geneeskunde en wetenschap. Alles bestaat uit vibratie, en wij worden beïnvloed door alles wat ons omringt. Alles rondom ons wordt beïnvloed door hetgeen we uitstralen.

Door diep in onszelf te duiken onderzoeken we onze eigen trilling en creatiekracht. We zullen ook energetisch werken met klank, verschillende helingsvelden verkennen en de instrumenten die daar bij resoneren.

Soundhealing heeft veel werkingsvormen en kan zeer veel verschillende lagen aanraken. Zo kan je je richten op de fysieke spanningen van het lichaam, in voeling komen met het emotionele veld, werken met het energetische of spirit veld,…

The journey

Je kan maar meegeven wat je zelf hebt ervaren. Daarom besteden we in het eerste deel veel aandacht aan persoonlijk transformatiewerk dmv Soundhealing.
Invoelen is zeer belangrijk. We werken met het etherisch veld. Deze is niet zich of tastbaar, maar wel invoelbaar. We trainen ons daarom in het herkennen en versterken van die gevoeligheid.

 

We maken veel gebruik van de stem.  Shamanic voice, boventoonzang, soulsinging en zingen vanuit je gevoel vormen een belangrijke basis in dit traject. Je stem geeft een directe reflectie van je binnenwereld. In geval van weerstand op je eigen stem werken gaandeweg naar meer openheid om er helemaal te mogen zijn. Op een ongedwongen manier ga je jouw klank voelen, je lichaam in trilling brengen, jouw unieke klank laten klinken… Door te openen voor wie je bent breng je ook je emoties en datgene wat nog vast zit in beweging. Zo maak je ruimte om je levenskracht helemaal te laten stromen en deze in te zetten voor creatie.

 

We leren werken met klankschalen, stemvorken, drums, diverse natuurinstrumenten… Elk instrument draagt een bepaalde eigenheid in zich. We gaan kijken wat de kwaliteiten ervan zijn en op welke verschillende manieren we deze kunnen gebruiken. We tunen in op het harmoniserende en helende veld van klank en intentie. Onze oren en aandacht trainen we om vanuit helderheid te handelen. We oefenen in het geven van soundhealing behandelingen en soundjourneys.

 

Ben jij klaar voor een dynamisch, diepgaand en veelzijdig traject? Resoneert dit helemaal met wie jij bent? Dan verwelkom ik je graag in dit transformerende jaartraject.

Begeleiding

Om tijdens deze opleiding meer draagkracht en diepgang te kunnen garanderen word je begeleidt door 2 personen.

 

Geert Kumpen

Diep verbinden met klank, lichaam en natuur is het fundament van Geert. Dit uitte zich in een muzikale ontdekking van vele oer instrumenten alsook zangtechnieken van over de hele wereld.  Zo draagt hij een brede ervaring in soundhealing, intuïtief musiceren, adem- en stemwerk, sjamanisme, vuurloop, zweethut, ceremonies, individuele en groepsbehandelingen, jaartrainingen, workshops, energetic concerts, …

De passie waarmee Geert in zijn muziek en workshops duikt, neemt je helemaal mee de diepte in.
Hij brengt je in het “nu”. Terug in verbinding met je binnenwereld.

 

Kristien Gounakis

Een diepe verbinding tussen lichaam, hart en ziel, is hetgeen Kristien drijft in haar leven. Dit heeft haar doen verdiepen in yoga, energetic dance, vuurloop, zweethut, ceremonies, ademtechnieken, alternatieve geneeswijze zoals cupping, holistische lichaamsbehandelingen, groeps en individuele workshops.

Een mix die zij met passie brengt om tot een gebalanceerde levenswijze te komen. Door haar sterk aanvoelen neemt ze je op een heel betrokken manier mee naar verbinding, transformatie en zelfliefde.

Praktisch

De jaartraining bestaat uit 15 lesdagen en gaan door op vrijdagen van 10 tot 16u
in Geetbets – Hulsbeekstraat 120 (locatie Sound & Silence)

Data 2024 – 2025:

20/9, 4/10, 18/10, 15/11, 29/11, 13/12
10/1, 24/1, 7/2, 21/2, 21/3, 4/4,
2/5, 16/5, 6/6

Het slot event zal plaatsvinden op 7/6
Alsook is er de mogelijkheid tot deelname aan een zweethut met al de opleidingsdeelnemers op 8/6.

Tijdens de middagen wordt er soep voorzien.

De bijdrage voor het jaartraject is 2499 euro.
Er is ook de mogelijkheid om in 3 delen te betalen.

Je inschrijving is definitief na betaling van 1000 euro.
Bij annulatie tot 1 maand voor aanvang is er een administratieve kost van 50 euro. Bij annulatie binnen 1 maand voor aanvang geldt er een kost van 150 euro. Annulatie tijdens de opleiding geeft geen recht op terugbetaling.

De jaartraining is in eerste instantie een groei jaar. Hierbij ontdekken we via verschillende wegen de impact van klank op jouw persoonlijke groeiproces en een eerste stap in het verbinden met de instrumenten en je stem.
Op het einde van dit traject ontvang je een certificaat “basis soundhealing”

Hierop volgend is er een verdiepingsjaar voor degene die willen doorgroeien naar practitioner. Hierin werken we aan het één worden met de soundhealing technieken alsook met het leren faciliteren van persoonlijke groeiprocessen via soundhealing. Hierna ontvang je een certificaat ‘Soundhealing practitioner’

Wil je in dit traject stappen, stuur dan een mail naar [email protected]. Voor dat je in een traject stapt hebben we een vrijblijvend gesprek. Dit kan persoonlijk in Geetbets zijn ofwel via een online call. Geef in je mail aan op welke manier je het gesprek wil en welke gunstige momenten zijn voor jou.

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.