Jaartraject Intuïtief Musiceren

Intuïtief musiceren op multiculturele instrumenten brengt ons bij de wortels van muziek.

 

Voor wie het nu al voelt kriebelen…

In de jaartraining intuïtief musiceren gaan we aan de slag met multiculturele instrumenten. Hierin maken we ons een aantal toegankelijke instrumenten eigen en trainen we ons in het muziek maken vanuit je gevoel. Met instrumenten die in de basis eenvoudig zijn gaan we stap voor stap dieper in de complexiteit ervan.

Als het hoofd je hart vertrouwt ontdek je jouw eigen manier om in stroming te komen met muziek. Zo leer je luisteren naar je innerlijke lied.

Je hebt voor deze training geen muziekopleiding nodig. Wel is het handig dat je zin hebt in muziek, een beetje gevoel voor ritme, dat je gemotiveerd bent om te groeien en te experimenteren.

Basisleer ritme en melodie, samenspel, leren luisteren, één worden met je instrument zijn de aandachtspunten doorheen dit traject. Vanuit deze basis spelen we groeien ons een weg naar meester worden van een instrument. Naast je hoofdinstrument draagt het aanleren van de andere instrumenten bij aan de verbinding en één worden van lichaam en klank.

De basisinstrumenten waarmee we aan de slag gaan:

Djembé (freestyle en West-Afrikaans)

Didgeridoo

Handpan

Native american flute

Duimpiano/sansula

Eigen instrument naar keuze (enkel akoestisch)

 

Verder verkennen we nog diverse klanken en instrumenten die bijdragen aan het creëren van soundjourneys. Alsook samenspel is een belangrijk onderdeel van de opleiding.

 

Instrumenten zijn beschikbaar om te gebruiken tijdens de lessen. Ook bestaat de mogelijkheid tot aankoop van instrumenten of doorverwijzing naar de juiste bronnen.

Het instrument waarin je zeker wil doorgroeien dien je wel te bezitten, zodat je thuis kan oefenen.

Muziek spelen is persoonlijke ontwikkeling

Muziek was voor mij al heel snel een manier om dichter bij mijn gevoel te komen. Het startte met piano waarin ik ontdekte dat ik mijn gemoed kon veranderen door mijn ogen te sluiten en in de klanken te duiken. Deze verbinding zette ik verder in de ontdekking van didgeridoo, djembé, handpan, en nog vele andere instrumenten. Elke instrument heeft een ander effect op ons lichaam en gemoed.
Oerinstrumenten geven veel trilling aan je lichaam. Ze brengen kracht, focus en openheid.

Wat eigen is bij multiculturele instrumenten is dat je helemaal uit je hoofd moet gaan. Los komen van forceren, maar wel ontwikkelen van kracht en souplesse. Deze manier van musiceren traint de samenwerking tussen hoofd en lichaam, tussen linker en rechter hersenhelft en brengt je in verbinding met je basis, je innerlijk ritme.

Muziek maken is verbinden, binnen met buiten, hoofd met hart, kracht met zachtheid

Praktisch

De jaartraining bestaat uit 10 lessen die doorgaan op donderdagen van 10u tot 16u. Locatie: Sound & Silence – Hulsbeekstraat 120 – 3450 Geetbets

Data 2024-2025:

26/9, 24/10, 21/11, 19/12

30/1, 27/2, 27/3, 24/4, 22/5, 5/6

Het slot event zal plaatsvinden op 7/6
Alsook is er de mogelijkheid tot deelname aan een zweethut met al de opleidingsdeelnemers op 8/6.

Tijdens de middagen wordt er soep voorzien.

Elke inschrijving zal vooraf gaan door een introductie gesprek, telefonisch of via afspraak in Geetbets.

De bijdrage voor het jaartraject intuïtief musiceren is 1499 euro.
Er is ook de mogelijkheid om in 3 delen te betalen.

Je inschrijving is definitief na betaling van 700 euro.
Bij annulatie tot 1 maand voor aanvang is er een administratieve kost van 50 euro. Bij annulatie binnen 1 maand voor aanvang geldt er een kost van 150 euro. Annulatie tijdens de opleiding geeft geen recht op terugbetaling.

Op het einde van dit jaartraject ontvang je een certificaat “intuïtief musiceren”

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.