Adem- en stem therapie brengt balans in het lichaam en biedt een ondersteuning bij fysieke en emotionele blokkades.

Deze therapie start met oefeningen waarbij we het lichaam herinneren aan een open ademhaling. Gespannen of geblokkeerde gebieden worden aangesproken en terug vrijgemaakt. Omdat de adem en stem sterk verbonden zijn met traumatische ervaringen kan het zijn dat deze naar de oppervlakte komen. Zulke gebeurtenissen hebben ook hun invloed op het lichaam en je lichaamshouding. Door aanraking en zachte beweging herstelt de ademstroom in het gehele lichaam. Sleutels hierbij zijn het richten van je aandacht, gewaarwording en de adem toelaten. Wij helpen en begeleiden je doorheen het proces.

Adem, van binnenuit. 

Ademtherapie heeft verschillende raakvlakken met de Eutonie. Deze zachte en diepe behandelingsmethode kan je houding en adem naar je meest ideale vorm sturen. Het wordt vaak ervaren als een beweging en verandering van binnenuit. Eens je deze balancering activeert, blijft deze lange tijd actief in het lichaam.

Stem, je bondgenoot.

De adembehandeling kan aangevuld worden met stemtherapie. Wat je binnenin ervaart, kan je in een veilige omgeving naar buiten begeleiden. Dit is een groeiproces waarbij je de verbinding tussen je binnen- en buitenwereld versterkt. Je volledige klankkast, van kop tot teen, kan je stem vorm geven. Je leert je eigen stem kennen, je kracht kan zich ontplooien en energiebanen zullen vrij stromen.

Voor wie?

Adem- en stem therapie kan in vele gevallen ondersteunend werken. Zo helpen wij mensen verder met emotionele instabiliteit, beperkte ademhaling, ademhalingsproblemen, slaapapneu, overspannen, burn-out, angst om te spreken, stemproblemen, moeite met grenzen, … Bij ernstige aandoeningen is het aangewezen om een aantal sessies te doen om de 14 dagen tot 1 maand.

Heb je specifieke problemen waar je een oplossing voor zoekt? Neem dan contact op met Sound & Silence en we helpen je met veel plezier verder.

Wij zoeken diepgaand naar de oorzaken van bepaalde klachten. Hierbij kijken we naar de taal van jouw adem en stem, alsook van waar bepaalde verstoringen zijn ontstaan. Het herstel van je zelfgenezend vermogen staat hierbij centraal.

De ervaarbare adem: “Zonder adem is er geen leven, met onze adem kunnen we onze levensenergie vergroten en geneeskracht ontwikkelen. Door aandacht richten, gewaarworden en ademen maken we de vereniging mogelijk van lichaam, geest en ziel.” – Ilse Middendorf – grondlegster van de ervaarbare adem

Veelgestelde vragen

Hoe verloopt een sessie?

Een adem en/of stem therapie sessie start steeds met een kort gesprek om de behandeling te bepalen. Meestal beginnen we met een adembehandeling op de massagetafel (gekleed). Van hieruit bepalen we het verdere verloop van de behandeling.

Na afloop bespreken we de sessie en krijg je indien nodig enkele oefeningen mee.

Kan ik mij hier op voorbereiden?

Je persoonlijke lichaamsgewaarwording speelt een grote rol bij adem en stem therapie. Het is dan ook goed om geregeld met je aandacht naar je lichaam te gaan. De volgende zin kan je hiermee helpen.

je adem komt…, en gaat … en na de adempauze laat je een nieuwe inademing toe.

Het gaat er dus om waar te nemen, zonder in te grijpen. Zo leer jij jouw adem en lichaam kennen. Dit is ook belangrijk bij het ondersteunen van jouw stem.

Hoelang duurt een individuele sessie?

Een sessie duurt 1 uur

Wat is de prijs van adem en stem therapie?

De bijdrage voor een adem en stem sessie bedraagt 50 euro.

Hoe boek je een individuele sessie?

Via de contact pagina kan u een afspraak maken. Gelieve uw dagen van voorkeur te vermelden.