Boventonen zijn de bouwstenen van klank. Dit is vergelijkbaar met het opsplitsen van wit licht in de verschillende kleuren. Klank is opgebouwd uit verschillende boventonen. Ook de klank van je stem. Door van de -OE- naar de -I- traag te glijden op één zelfde toon, hoor je een verschil in klank. Dit wordt gevormd door de boventonen. Eens je deze tonen leert horen, ontstaat er een nieuwe wereld. Boventonen bepalen namelijk je klankkleur en de sfeer van je klank. Zo verbind je jouw gevoel met je klank. In mijn beleving worden dan klank en lichaam één.

Je kan deze techniek gaan verfijnen waardoor je heel duidelijk 2 of meerdere tonen tegelijk kunt waarnemen. Dit lijkt wel op een bourdon met een fluit toontje boven. Er zijn verschillende technieken ontstaan over heel de wereld. De meest gekende is de Mongoolse keelzang, zoals bij de bekende groep Huun Huur Tu.

Werken Boventonen ook helend?

De natuurlijk opbouw van boventonen hebben dezelfde sacrale geometrische verhoudingen die je in de natuur terug vindt. Door ze te zingen breng je een harmoniserende resonantie in je lichaam.

Via boventonen wordt je één met je klank. Door je focus heel je wezen naar je klankkleur te verplaatsen kan je helemaal in het ‘nu’ komen. Combineer je dit met intentie en de energie van liefde, dan vorm je een krachtig instrument voor heling en diepe meditatie alsook kosmische verbinding..

Geometrie van de schepping

Het oorspronkelijk gebruik van boventonen is ongekend, toch lijkt er een link te zijn met oude beschavingen op deze planeet.

Zuivere harmonische verhoudingen hebben de mogelijkheid om hun omgeving mee in deze helende trilling te brengen. Boventonen hebben deze verhouding zoals je kan zien in de afbeeldingen.

Je kan boventonen gebruiken om jezelf meer in balans te brengen. Het zingen van boventonen genereert een bad van harmonische trillingen verbonden met de geometrie van de schepping. Het brengt heel je wezen mee in resonantie met de natuurlijke structuur van al het leven op aarde.

Meer info over workshops volgt nog. Individuele lessen zijn ook mogelijk

Boventoon privéles